Unf*ck yourself

-Stap uit je hoofd en in je leven-

Dit is een gids zonder bullshit met een eerlijke no-nonsense aanpak om je te helpen je over zelfopgelegde beperkingen heen te zetten.
Het zijn geen andere mensen die je in de weg staan, het zijn niet eens je omstandigheden die je blokkeren. Je staat jezelf in de weg, samen met de knagende negatieve stemmetjes in je hoofd.
Deze gids laat zien hoe je naar jezelf moet kijken voor het antwoord op problemen die je ogenschijnlijk niet in de hand hebt.
Unfu*k Yourself begeleidt je bij het omgaan met echtscheiding, verlies, falen, gezondheid, problemen op het werk en geeft je de kracht om het leven weer op te pakken.

Als je naar buiten blijft kijken (buiten jezelf), naar je omstandigheden en koortsachtig werkt om daar onderuit te komen dan blijf je dezelfde reactie krijgen. Geen kracht, geen plezier, geen vitaliteit. Wat als datgene waar je zo hard naartoe werkt niet gebeurt? Wat dan? Zelfs wanneer het op een dag geschiedt, hoe leef je dan je leven tussen nu en die dag? Dit boek vraagt aan jou het antwoord te zoeken, niet buiten maar binnen jezelf. Je hoeft het antwoord niet te vinden, je bent het antwoord zelf. Is het kletspraat? Je eigen werkelijkheid creëren? Het is niet alleen mogelijk, maar miljoenen mensen over de hele wereld doen het al! Het boek kan je met jezelf confronteren, vervelen, schokken en irriteren. Prima, doe even normaal en lees verder.

Ben je bereid te stoppen met het leven dat je leeft en te beginnen met het leven waarnaar je opzoek bent? Denk na over welke ding(en) je zou willen veranderen in je leven Waar zou je werkelijk vooruitgang willen boeken? Wat zou je werkelijk willen bereiken? Neem dat doel en splits het op in kleine stukjes…

Leg een verband tussen je probleemgebieden en een emotioneel geladen gebeurtenis in je leven die hielp om ze in je systeem vast te zetten, wellicht in de vorm van overspel, pesterijen in je jeugd, ouders die je nooit helemaal tegemoetkwamen aan jouw noden en behoeften, publieke verlegenheid of grote carrière missers. Hoe beter je je patronen begrijpt, des te beter je uitgangspositie is om ze te wijzigen.In het boek wordt je leven met een spoorlijn vergeleken dit is een mooi aansprekend beeld waar je echt wat mee kan, je wordt aan het denken gezet.

We willen graag alles kunnen voorspellen, we zoeken zekerheid en vermijden onzekerheid. We willen weten wat we kunnen verwachten, we willen voorbereid zijn, veilig zijn.Wanneer je stopt te zoeken naar zekerheid, wanneer je ophoudt overal de zin van in te zien, zal een hoop stress van je schouders glijden. Je hoeft echt niet alles vooraf uit te kienen.

Wacht niet tot je in de juiste stemming bent. Doe eenvoudig iets. Weet je niet wat je moet doen of waar je moet beginnen? Goed dat is je eerste reactie. Ontdek, begrijp. Doorzoek internet, lees boeken, stel vragen, volg opleidingen, vraag advies, doe alles wat je moet doen om in je leven te stappen. Sta op en ga aan de slag.

Als je niet zeker weet of je het juiste pad volgt, als je een paar keer te vaak bent teleurgesteld, is het prima om je ontmoedigd, ja zelfs verslagen te voelen. Maar wat niet oké is, is stoppen.

In het boek staat een stappenplan om achter je verborgen verwachtingen te komen. Twee stappen naar vrijheid:

  • Stop met doen wat je momenteel doet. Elke keer als je denkt dat je niet kunt stoppen is dat gewoon een ander excuus.
  • Begin met acties te ondernemen die je verder helpen. Maak de balans op van wat je wil bereiken en wat je moet doen om daar te komen.

Dit gaat over het plukken van jouw leven. Claim het voor jezelf alsof je leven ervan afhangt. Want dat is de realiteit.

Uitgever: Scriptum Books
  • Nederlandstalig
  • ISBN 9789463190930
  • februari 2018
  • Geen illustraties

Deze slideshow vereist JavaScript.

Plaats een reactie