Geluk zit niet in een sixpack

Met haar verhaal wil Irma laten zien dat je niet perfect hoeft te zijn. Ze doet een wel heel openhartig boekje open over het modellenwereldje en de bodybuilding bikiniklasse. Het is een schokkend verhaal over een vrouw die over al haar grenzen heenging. Een vrouw die jarenlang een dubbelleven had. Aan de ene kant was ze de ‘gewone’ vrouw die bij een diëtistenpraktijk werkte en anderen voedingsadviezen gaf, die ze zelf aan haar laars lapte en vreselijk slecht voor zichzelf zorgde om maar zo ‘opgedroogd’ mogelijk te zijn op de wedstrijd. Ze was erop gebrand om eerste te worden, tweede worden was geen optie. Hierin gaat ze veel te ver om maar in de prijzen te vallen, ze krijgt dan ook tot vier keer toe een auto-ongeluk omdat ze zich niet meer goed kan concentreren.

Het modellenwereldje brengt haar in contact met drugs en seks en zo doet ze voor haar modellenbureau ook allerlei seks getinte feestjes.Nadat ze bedrogen wordt door een medewerkster van haar modellenbureau, zet ze de knop om en verkoopt haar bedrijf. Dit is een pijnlijke beslissing omdat het ook een deel van haar identiteit is en ze een band heeft met al haar modellen. Er zijn ook voordelen want het wereldje is slecht geweest voor haar en haar lijf. De alcohol, drugs en de onbetrouwbare mensen. Ze heeft jaren op haar tenen gelopen en is altijd alleen maar op haar uiterlijk beoordeeld.

Irma gaat aan het werk in een sportschool waar ze personal trainingen geeft en het mentaal coachen van klanten neemt een steeds grotere plek in. Ze begint uiteindelijk samen met een andere trainer een eigen sportschool waar uiterlijk totaal geen rol speelt. Het gaat echt om de kwaliteit van de begeleiding. Ze begint een programma die speciaal gericht is op vrouwen die na haar begeleiding dan samen kunnen blijven sporten, zo wordt Powervrouwen geboren…

Na een aantal ongelukkige relaties ontmoet ze uiteindelijk Chris en kan ze voor het eerst in haar leven gewoon zichzelf zijn. Ze bedenkt een concept waarbij het een combinatie is van bewegen, voeding, praten en ontspannen en vooral ook luisteren naar elkaar. Een groep vrouwen gaat de uitdaging van 90 dagen aan om hun zelfbeeld te versterken.Want het perfecte lichaam leidt niet tot het grote geluk. Als je de buitenkant verandert, verandert niet automatisch ook je binnenkant. Het vervullen van je leven leidt wel tot innerlijke veranderingen! Wat een prachtige afsluiting van een aangrijpend verhaal. Irma is nu een succesvolle powervrouw met een eigen sportschool. In elke vrouw schuilt een Powervrouw!

Ik was eerst sceptisch toen ik dit boek zag met de niks verhullende foto’s maar het is een meeslepend verhaal waarvan je graag de afloop wil weten.

Schrijver: Irma van de Pol

Auteur: Splint Media

Illustraties: veel foto’s uit het leven van Irma

ISBN: 9789082417739  € 15,00

GelukSixpack_web

 

Plaats een reactie